Hotel za žuželke

Avtor prispevka : Lucija Colja ([email protected]), objavljeno 03.06.2020 15:30:01
KATEGORIJA:
Biotska raznovrstnost
KLJUČNE BESEDE:
Biotska raznovrstnost, Ohranjanje našega sveta, Osnovna šola, Ekobranje, Učno okolje, Ustvarjanje, Vrt, Zgodnje naravoslovje, Živali
POVZETEK:

Kako pomagati k ohranitvi vrste nekaterih žuželk? Preprosto... z gradnjo hotela za žuželke. In prav to je zanimivo tudi za otroke.

Galerija Priloge Komentarji (0)

povp.ocena:(0)

Z razvojem kmetijstva in gradnjo bivalnih prostorov izpodrivamo naravne prostore različnih žuželk, na milijone pa jih tudi pomorimo. Premalo se zavedamo, da niso vse žuželke škodljive, lahko so tudi koristne. Tem žuželkam lahko pomagamo s hoteli, narejenimi po njihovih potrebah.

V mesecu marcu so nas razmere prisilile na šolanje na daljavo. To je bila odlična priložnost, da vsak otrok v svojem domačem okolju poskrbi za gradnjo takega hotela. Za učence sem pripravila predstavitev žuželk (v prilogi), ki jih želimo obdržati na našem vrtu in take, ki jih bomo zvabili stran od našega vrta oziroma sadovnjaka. Da so mlajši učenci lažje brali, je bilo besedilo pisano v obliki slikopisa. Potem pa sem pokazala primere že izgrajenih hotelov in jim dala nalogo, naj tudi sami pomagajo žuželkam, naravi, in ustvarijo pravi hotel za te drobne živali. 

Učenci so se na to pozitivno odzvali, bili so ustvarjalni, postavili so koristne hotele v svojem domačem okolju (fotografije spodaj).

Galerija

Priloge

# Ime datoteke
1 HOTEL ŽUŽELK 1.pptx

Komentarji