Orehi- mat potico pečejo.

Avtor prispevka : Renata Sužnik ([email protected]), objavljeno 12.06.2020 11:16:48
KATEGORIJA:
Zdravje in dobro počutje
KLJUČNE BESEDE:
Zdravje in dobro počutje
POVZETEK:

Raziskali smo gojenje in uporabo orehov v domačem okolju, se z njimi igrali, iz lupin izdelovali nakit in živali, pekli pecivo, ter plesali.

Galerija Priloge Komentarji (0)

povp.ocena:(0)

Na OŠ Mladika smo si zastavili projekt Orehi v domačem okolju, saj nas je zanimalo koliko se vključeni v prehrano naših otrok. Hkrati smo želeli spodbuditi prehrano lokalnih oreščkov in ozaveščanje o njihovi hranilni vrednosti.

Izvedli smo anketo (priloga 1) in ugotovili, da vsaj 50 odstotkov anketiranih v svojo prehrano vključuje domače orehe, manj anketiranih vključuje orehovo olje.

S pomočjo literature smo pripravili izobraževalne plakate o hranljivi vrednosti orehov  in vplivu na naše zdravje.

Izvedli smo ustvarjalne delavnice, kjer so učenci najprej orehe trli, se trudili ohraniti polovico lupine, s katere smo izdelali nakit, kot so uhani, prstani in verižice. Druga skupina je iz lupin izdelovala živali, najprej jih je pobarvala, prilepila krila ali druge dodatke in pritrdila na magnetno podlago. Tako je nastala živalca, ki jo lahko pritrdiš na hladilnik.

Iz tulcev in lesenih žličk smo izdelali drevo računanja, rezultat prikažeš tako, da na pravilno mesto odložiš oreh. S pravilnim računanjem pride oreh do cilja. (Priloga-Drevo)

Skupina otrok je pripravljala prehrano v katero so vključeni orehi. Ugotavljamo, da otroci obožujejo pripravo hrane in peko, saj se je v to delavnico vključilo največ otrok.

Folklorna skupina je pripravila folklorni splet na temo orehov- z naslovom Mat potico pečejo. V spletu nastopa starejša folklorna skupina OŠ Mladika, to je 12 učencev in harmonikaš. (Priloga-Mat potico pečejo)

Komentarji