Novoletni okraski

Avtor prispevka : Teja Svetelšek ([email protected]), objavljeno 24.06.2020 19:12:06
KATEGORIJA:
Delavnice in predavanja
KLJUČNE BESEDE:
Ravnanje z odpadki, Osnovna šola, Recikliranje, Ustvarjalnost, Ustvarjanje, Varčevanje
POVZETEK:

Spretni prstki iz stare dekoracije in ostankov volne pričarajo zimsko vzdušje.

Galerija Priloge Komentarji (0)

povp.ocena:(0)

Kot vsako leto smo tudi letos pripravili zimsko dekoracijo in si s to pričarali zimsko vzdušje. In ker smo Ekošola smo se odločili, da staro dekoracijo preoblikujemo.


Pripomočki:

- odpaden trši papir,

- ostanki volne,

- luknjač,

- škarje,

- šablona oblike zvezdice, 

- svinčnik

- *sponka.


Navodila: Učenci so izbrali del stare dekoracije in naj obrisali šablono zvezde. To so natančno s škarjami izrezali. Na koncu vsakega kraka so z luknjačem naredili luknje (mlajšim učencem pri tem pomagamo). Volno so "" pretikali. Ko so s pretikanjem končali, so naredili še zanko. Nastali so čudoviti okraski, katere smo obesili pod strop učilnice. Lahko bi jih uporabili tudi kot okraske na novoletni jelki.


Postopek:

Začnemo tako, da volno potegnemo skozi poljubno prvo luknjo (Slika 1). S sponko jo lahko pripnemo za en krak, da nam ne bo »bežala«. Nato se pomikamo po 5 lukenj v nasprotni smeri urinega kazalca.  Volno potegnemo skozi luknjo (Slika 2). Nadaljujemo in ponovno štejemo 5 lukenj v nasprotni smeri urinega kazalca. Pri pretikanju moramo paziti, da enkrat pretaknemo na sprednji strani in drugič na zadnji strani. Ko je volna že v vseh luknjicah, smo na polovici poti (Slika 3). Postopek ponovimo. Tokrat pa štejemo po 5 lukenj naprej v smeri urinega kazalca. Končamo, ko smo pri luknji kjer je prvi konec volne (Slika 4). Konca volne zvežemo skupaj.

Galerija

Priloge

# Ime datoteke

Komentarji